Vesti

AMBASADOR ALBANIJE ODBIO PROTESTNU NOTU SRBIJE UZ IZGOVOR "NIŠTA SE NIJE DESILO"

Ambasador Albanije Iljir Boćka odbio da se odazove pozivu Ministarstva spoljnih poslova da primi protestnu notu Srbije uz obrazloženje „da se ništa nije dogodilo“

„Nasuprot diplomatskim pravilima i praksi, albanski ambasador Iljir Boćka je, posle instrukcije iz Tirane, odbio da se odazove pozivu Ministarstva spoljnih poslova da primi protestnu notu Srbije zbog teškog incidenta i napada na fudbalsku reprezentaciju Srbije, uz obrazloženje ‘da se nije ništa desilo’ „, navedeno je u saopštenju MSP.

Ministarstvo spoljnih poslova će, zbog ovog neprimerenog postupka albanskog ambasadora, preduzeti odgovarajuće mere u skladu s diplomatskom praksom.

Kako je saopštilo Ministarstvo, uprkos činjenici da je reč o utakmici visokog rizika,ovaj incident svedoči o ozbiljnim propustima nadležnih službi Albanije u organizaciji ove fudbalske utakmice.

Srbija očekuje i zahteva da se fudbalskoj reprezentaciji Srbije omogući potpuno bezbedni dalji boravak u Albaniji i nesmetano odigravanje utakmice kao i da počinioci ovog incidenta budu u najkraćem roku pronađeni i odgovarajuće kažnjeni, kaže se u sapštenju.

„Utakmica sa Albanijom može biti pod znakom pitanja ako se nastave incidenti“ rekao je predsednik FSS Tomislav Karadžić.

Ukoliko sve bude kako treba i bez incidenata duel na ’Elbasan areni’ počeće večeras u 20.45, u pretposlednjem kolu Grupe I kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.