Društvo Leskovac Srbija Vesti

Ambasador Republike Poljske Rafal Perl boravio u Leskovcu

Ambasador Republike Poljske u Srbiji Rafal Perl je danas posetio sedište grada Leskovca, gde su on i gradonačelnik Goran Cvetanović na sastanku razgovarali o raznim temama.

Gradonačelnik Cvetanović je izrazio zadovoljstvo što ambasador Poljske boravi u Leskovcu i što je grad na Veternici postao deo dobrih odnosa Poljske i Srbije.

„Velika nam je čast i zadovoljstvo što boravite u našem gradu, što ćete se upoznati sa njegovim lepotama, sa, pre svega, srdačnim ljudima, sa našom bogatom tradicijom i istorijom. Posvećeni smo stvaranju i jačanju dobrih odnosa sa zemljama u regionu, Evropi i čitavog sveta, zato su naša vrata uvek otvorena za naše drage goste.

Nadam se da će iz ove posete proisteći brojne mogućnosti za daljim povezivanjem naših država i naroda, želim Vam prijatan boravak u Leskovcu i od srca zahvaljujem na poseti“, kazao je gradonačelnik Cvetanović

Ambasador Perl se zahvalio gradonačelniku na prijemu, kazao da mu je drago što je u Leskovcu i naglasio da je grad na Veternici, kao i Caričin grad koji je posetio prošle godine, dobar primer očuvanja istorije i arheološkog iskustva:

„Razgovarali smo o brojnim temama i čestitam Leskovčanima na tome što Leskovac napreduje dobro, što ima brojne investicije, ulaže sredstva u kulturu, zdravstvenu zaštitu, što je veoma važno.

Gradonačelnik Cvetanović je vrlo uspešan domaćin i uvek mi je drago da posetim gradove širom Srbije. Posetio sam mnoge gradove, sela i varoši i smatram da se naši narodi moraju povezivati i putem drugih, a ne samo glavih gradova. Ovo je prva zvanična poseta Leskovcu, ali se nadam da nije poslednja“.

 

Uživo