Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Medveđa Vesti

Ambijentalna nastava kao nagrada

Nova školska godina počela je radno za sve učenike ali i radosno za one koji su u prošloj bili vredni i nagrađeni. Već tradicionalno se u osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ u Lebanu održava likovna radionica slikanja ili izrade uskršnje korpe u znak obeležavanja Uskrsa. Odeljenje koje ima najkreativnije radove osvaja izlet do Sijarinske Banje.

Kako je prošle godine bilo puno aktivnosti, izlet se realizovao u subotu 22.septembra. Odeljenje, sada drugog razreda, i učiteljica Marina Stanisavljević radosno su dočekali nagradu. Njima su se pridružili i drugari koji su bili nagrađeni predstavnici svojih odeljenja.

 

  

Šetnja Sijarinskom Banjom bila je obogaćena odlaskom do Crkve Svetog Ilije, gde je decu ugostio banjski sveštenik, a zatim se uživalo u razgledanju gejzira, hotela i okoline same banje. Vesela družina je posetila i selo Bogduševac u opštini Medveđa i domaćinstvo Živojina Pavlovića. Deca su bila u prilici da razgledaju etno sobu i saznaju više o životu ljudi tih krajeva u prošlosti.

 

  

  

  

Pošto je sezona pečenja rakije, bila im je interesantna priča o tome. Posetu selu uveličao je predsednik opštine Medveđa, Nebojša Arsić, koji je pozdravio decu i obezbedio ručak. Učenici škole „Vuk Karadžić“ iz Lebana uživali su u lepoti prirode, a njihovi učitelji zajedno sa direktorom, u druženju. Povratak je usledio u popodnevnim satima. Deca su bila srećna jer je obećana nagrada i ostvarena, a sa njom i mnogobrojni vaspitno obrazovni ciljevi.