Bojnik Jug Srbije Lebane Leskovac Medveđa Sijarinska banja Vesti Vlasotince

APEL POLICIJE "U vreme proslave verskih praznika obezbedite svoju imovinu, novac i druge dragocenosti"

Analiza stanja bezbednosti na područiju Policijske uprave u Leskovcu, za vreme proslave verskih praznika je ukazala da je neadekvatno obezbeđenje lične imovine, kuća, stanova, prodavnica i poslovnih prostorija, od strane vlasnika dovodilo do povećanja izvršenja krivičnih dela protiv imovine i to krađa i teških krađa.
Mole se građani da prilikom odlaska na proslave verskih praznika na adekvatan način obezbede svoju imovinu i to da aktiviraju alarmne uređaje ili sigurnosne kamere a ukoliko iste ne poseduju da adekvatan način obezbede svoju imovinu, novac i druge dragocenosti.
U vreme verskih praznika Policijska uprava u Leskovcu će pojačati svoje aktivnosti u cilju efikasnije zaštite lične imovine građana i njihove sigurnosti, pojačanim prisustvom policijskih službenika uz kkontrolu vozila, lica u vozilu i prtljaga.
Saobraćajna policija će preduzeti pojačane mere kontrole učesnika u saobraćaju sa posebnim osvrtom na alkoholemiju vozača i brzinu kretanja vozila.
Podsećamo sugrađane na njihovu građansku dužnost i obavezu da sve sumnjive događaje i lica prijave Policijskoj upravi u Leskovcu, na telefone 016/192, 016/252-984 i 016/200-221, navodi se u saopštenju PU Leskovac.