Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Vesti

Apel za racionalnu potrošnju vode

Iz JKP “Vodovod” iz Lebana apelovali su na građane da racionalno i namenski troše vodu u ovim letnjim mesecima nakon što je potrošnja znatno uvećana.
Potrebe za vodom su  znatno povećane, pa je prema podacima iz “Vodovoda” potrošnja povećana sa toplijim danima, što ukazuje na nenamensko korišćenje vode. 
„Svake godine u Lebanu imamo taj problem nenamenske potrošnje. Ovim putem apelujemo na sve građane da vodu iz gradskog vodovoda koriste isključivo za piće i higijenske potrebe. Zalivanje travnjaka, bašti, pranje pločnika i ostalo je neracionalna potrošnja i zbog toga se dešava da oslabi pritisak u mreži te viši delovi grada ostaju bez vode“ kaže za Info centar juga direktor lebanskog „Vodovoda“ Miodrag Spasić.
On ističe da se „Vodovod“ maksimalno trudi da obezbedi dovoljnu količinu vode, ali i građani moraju biti malo racionalniji kako bi ceo grad imao vodu, pogotovo viši delovi.
„Ukoliko ne bude velika suša mi ne očekujemo veće probleme u vodosnabdevanju. Sve probleme koji nastanu na vodovodnoj mreži rešavamo u hodu. Juče smo imali havariju u 1. reonu, ali smo brzom rekacijom sanirali štetu i građani u tom delu grada su u večernjim satima imali vodu“ ističe Spasić. 
Toplo vreme nam tek predstoji kao i periodi sa izuzetno visokim dnevnim temperaturama vazduha, kada je potreba za vodom znatno povećana, zato moramo svi da vodu koristimo racionalno poručuju iz lebanskog „Vodovoda“.