Jablanički okrug Jug Srbije Medveđa Sijarinska banja Vesti

Arsić čestitao praznik žena a damama iz lokalne samouprave uručio po cvet

Nebojša Arsić, predsednik opštine Medveđa, u ime muškog dela kolektiva Opštinske uprave opštine Medveđa pripadnicama lepšeg pola, čestitao je praznik 8. mart.

U skupštinskoj sali svim okupljenim damama iz lokalne samouprave predsednik opštine Medveđa dr Nebojša Arsić uručio je po cvet kao mali znak pažnje, i bacio osvrt na nedavno održan biznis forum na Kopaoniku.

„Kao jedan od govornika, na panelu “Ravnopravnost polova kao preduslov održivog razvoja na lokalnom nivou” i jedini predstavnik neke od lokalnih samouprava, sa ponosom mogu reći da uz svesrdnu podršku Bankice Janković, poverenice za rodnu ravnopravnost, naša lokalna samouprava predstavljena kao dobar primer lokalne samouprave u kome je učešće žena u donošenju odluka na zavidnom nivou. Na tom polju uvek ima mesta za unapređenje i smatram da ne treba previše potencirati ravnopravnost polova, nego raditi na tome da odnos muško/ženskog učešća bude 50-50. U svom izlaganju citirao sam reči Margaret Tačer, britanske političarke i bivše premijerke koja je svojevremeno izjavila da u politici, “Ako hoćeš da se nešto kaže, pitaj muškarca. Ako hoćeš da se nešto napravi, pitaj ženu”, a sada bih dodao da u radu, žene prilaze poslu sa ljubavlju, s toga treba učiti od njih i verujem da je tu uspeh kome težimo”- istakao je u svom obraćanju predsednik opštine, Nebojša Arsić.

 

Info centar juga