Jablanički okrug Jug Srbije Medveđa Sijarinska banja Vesti

Arsić dočekao Besima Minkaru – 50 radnih mesta za radnike iz Medveđe

Besim Minkara, direktor fabrike Lebanteks i predstavnik turske kompanije ORMO posetio je danas opštinu Medveđa.

Minkara se sastao sa predsednikom opštine Medveđa dr Nebojšom Arsićem, njegovim zamenikom Goranom Ivanovićem i načelnicom OU Medveđa, Svetlanom Todorović. Cilj Minkarove posete Medveđi je zapošljavanje radnika iz Medveđe u fabrici Lebanteks u Lebanu.

„Na samom otvaranju fabrike Lebanteks u Lebanu, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, obećali smo da ćemo, pored radnika iz Lebana, zaposliti radnike i iz Medveđe i Bojnika. Fabrika za sada broji preko 130 zaposlenih a u toku maja meseca planiramo i nova zaposlenje. Plan nam je da iz ove opštine zaposlimo 50 radnika i nadam se da ćemo imati odličnu saradnju kao što imamo i sa opštinom Lebane. U našoj fabrici za sada imamo troje radnika iz vaše opštine i za njih imamo samo reči hvale kao i za ostale radnike iz Lebana“ – kazao je Besim Minkara, direktor fabrike Lebanteks i predstavnik turske kompanije Ormo.

Pogon u Lebanu proizvodi dnevno oko 3 tone visoko kvalitetne vunice što na mesečnom nivou iznosi oko 60 tona. Vunica se proizvodi u najrazličitijim bojama, a od ove vunice izrađuju se pletetnine vrhunskog kvaliteta. Ormo grupa je najveći izvoznik vunice u svetu, a fabrika Lebanteks je prva koju je ova kompanija otvorila van Turske.

 

„Dosta toga smo učinili na zadržavanju mladih ljudi u našoj opštini ali ono što je najbitnije za jednu sredinu i opstanak mladih su radna mesta. Opština Medveđa je dosta uradila kada je reč o infrastrukturi, sportu, kulturi i sređivanju samog mesta, dakle napravili smo sve preduslove za opstanak mladih ljudi. Zaposlili smo sve mlade ljude sa fakultetom, radimo i na dovođenju investitora u našu opštinu. Ovih 50 radnih mesta će mnogo značiti našoj opštini, pogotovo za žensku radnu snagu, za kojom postoji potreba u fabrici Lebanteks“ – kazao je predsednik opštine Medveđa dr Nebojša Arsić.

 

 (ICJ)