Jablanički okrug Jug Srbije Medveđa Sijarinska banja Vesti

Arsić: „Medveđa je sada jedno veliko gradilište“

U poslednje vreme u Medveđi se radi „punom parom“! Naime, počeli su radovi na izradi atmosferske kanalizacije kod srednje škole, ulična rasveta prema Vidikovcu, ulična rasveta prema Retkocerskom putu, do kraja ove godine Dom zdravlja dobija novi izgled za čiju je rekonstrukciju izdvojeno 40 miliona dinara, uskoro počinje rekonstrukcija osnovnih škola u Medveđi i Sijarinskoj banji, meštali sela Gazdare dobiće novu crkvu i još mnogo toga….

Građevinsko prerađivačko preduzeće G.D.P. „INVESTPRODUKT“ DOO  iz Lebana, otpočeo je sa radovima na izradi atmosferske kanalizacije u Medveđi, od Tehničke škole “Nikola Tesla“ do reke. Ovaj višedecenijski problem i njegova sanacija, zbog nerešenih imovinsko – pravnih problema, počeo je da se rešava. Vrednost ugovora iznosi 4.553.760 dinara sa PDV-om, a isti je zaključen septembra meseca. Izvođač radova ima obavezu da u roku od 60 dana završi predmetne radove iz Ugovora, odnosno zamenu novog cevovoda atmosferske kanalizacije sa izradom gajger slivnika kako na staroj, tako i na novoj mreži, ukupne dužine od 600 metara. Predsednik opštine, dr Nebojša Arsić obišao je ovu lokaciju i kazao da je zadovoljan dinamikom kojom se odvijaju radovi.

      

Isti izvođač angažovan je na projektu pravljenja mini pič terena za fudbal, koji će biti ograđen i postavljen veštačkom travom. Vrednost ovih radova iz Ugovora je 3.969.360 dinara sa PDV-om, a rok za završetak terena je 15.novembar.

Ulična rasveta prema Vidikovcu, do rezervoara za snabdevanje vodom tek treba da krene sa postavljanjem. Izvođač radova „Investprodukt“„ je u obavezi da planirane radove izvede u roku od 60 kalendarskih dana od uvođenja u posao. Vrednost projekta je 3.491.196 dinara sa PDV-om.

     

„TEHNOPROM“ iz Leskovca zadužen je za uličnu rasvetu ka Retkocerskom putu. Vrednost predmetnih radova je 2.557.668 dinara sa PDV-om a rok za završetak ovih radova je 60 dana.

Još jedan od važnih investicija za opštinu Medveđu je i projekat Nova zaobilaznica, koji obuhvata izradu kompletne ulice, od vodovoda, kanalizacije, rasvete, atmosferske kanalizacije i trotoara. Ugovor je zaključila opština Medveđa sa PZP „VRANjE“, a vrednost radova iznosi 23.159.962 dinara sa PDV-om.

(ICJ)