Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Medveđa Sijarinska banja Srbija Vesti

Arsić: Sve urađeno za nesmetan početak nastave u školama i vrtićima na teritoriji opštine Medveđa

Predsednik opštine Medveđa dr Nebojša Arsić nakon održanog sastanka, sa direktorima škola i predškolske ustanove na teritoriji opštine Medveđa, istakao je da je sve urađeno za nesmetan početak nastave u školama i vrtićima na teritoriji opštine Medveđa, gde će oko 800 učenika i predškolaca ovih ustanova započeti novu školsku godinu, uz svesrdnu podršku resornog ministarstva i lokalne samouprave.

„Jako je bitno da se nastava odvija u školama, i da uz brigu o zdravlju učenika, omogući i socijalizacija, druženje između učenika, komunikacija i fizička aktivnost. Najbitnije je zdravlje učenika i pridržavanje uputstava Instituta za javno zdravstvo Republike Srbije, a kvalitet nastave u učionici može se ostvariti i časom od 30 minuta, sigurno mnogo više nego kod nastave na daljinu. Siguran sam da ćemo, ukoliko budemo poštovali sve što je propisano, izbeći rizike ili ih svesti na najmanju moguću meru“ – rekao je predsednik Arsić i poželeo sreću učenicima, nastavnicima i roditeljima đaka u novoj školskoj godini koja počinje 1. septembra.

„Nastavnici će u novim uslovima morati da promene način rada i odustati od klasičnih metoda, te će učenike upoznavati o najbitnijim činjenicama, jer je bitan ishod učenja. Obzirom da će čas trajati 30 minuta, prosvetni radnici će morati da se fokusiraju na najbitnije segmente nastavne jedinice i biće u stalnom kontaktu sa učenicima“ – navela je Slavica Đonić, direktor osnovne škole „Gornja Jablanica“ u Medveđi.

Info centar juga

.