Jug Srbije Medveđa Vesti

Arsić: "U ovoj godini, uz podršku Ministarstva privrede, nova radna mesta"

Krajem svake godine dolazi do sumiranja rezultata iste. U opštini Medveđa tokom 2016. godine se naporno radilo, a postignuti su i značajni rezultati.

„Nasleđe i problemi su se vukli od ranije i u velikoj meri su rešeni“ – kaže predsednik dr Nebojš Arsić i dodaje  “U novu godinu ulazimo sa manjim teretom. Veliki problem imali smo sa preduzećem Jablanica EKO. Radnicima smo dugovali 15 miliona, a slovenskim dobavljacima 22 miliona. Dug prema radnicima je u velikoj meri isplaćen, a dobavljače ćemo isplatiti prilikom ponovnog  pokretanja fabrike u rad. Ovaj projekat ponovnog pokretanja fabrike za pelet podržalo je Ministarstvo privrede i Razvojna agencija Srbije sa 770.000 evra za nova radna mesta u fabrici.

Posle 50 godina asfaltirana je deonica od 7 km javnog puta I B reda 39 Crni vrh – Medveđa u vrednosti od 75.000.000 dinara. Predsednik opštine Medveđa kaže da je ovo samo početak sređivanja putne veze sa koridorom X koji je vrlo bitan za Medveđane, ali i za potencijalne investiture.

2016.godine krenulo se sa rekonstrukcijom javnih ustanova, među kojima prioritet ima Dom zdravlja. Urađeni su trotoari na ulazu u Medveđu, rasveta u naselju Marići i fasade na zgradama.

“Ovo su neki od radova koji će od Medveđe napraviti jedno modero mesto, gde će svi građani imati bolje uslove, prava i biće jednako tretirani” – kaže predsednik Arsić.

Nedavno je lokalna samouprava podržala osnivanje Udruženja građana dece sa invaliditetom „Srce za decu“ i obećala da će pokušati da nađe rešenje za sve probleme koje imaju. Takođe je i kulturni život Medveđana podignut na viši nivo. Kulturni centar posetili su 2016.godine poznati glumci, književnici, odigrane su mnoge predstave, održano Veče usmene tradicije…

Iz presedničkog kabineta poručuju da za 2017. godinu imaju velike planove. Prvenstveno planovi se odnose na otvaranje novih radnih mesta i sređivanje situacije u privredi . Počeće rekonstrukcija Doma zdravlja, OŠ Gornja Jablanica, nastavak radova na putu I B reda broj 39 i završetak radova na platou ispred Doma kulture. Takođe će se raditi na poboljšanju uslova rada i života na selima i za tu namenu su već izdvojena značajna novčana sredstva iz budžeta.

 

 

Dragana Bajović Milošević