Jablanički okrug Jug Srbije Medveđa Vesti

Arsić uručio nagrade fonda „Milica Veličković“ najboljim učenicama

Učenice generacija iz OŠ „Gornja Jablanica“ i Srednje tehničke škole „Nikola Tesla“ Jeleni Marković i Anđeliji Pavić danas su dodeljene nagrade iz fonda “Milica Veličković”. 

Svake godine na vidovdan Fond „Milica Veličković“ nagrađuje učenike generacije iz osnovne i srednje škole u Medveđi. Fond je oformljen odlukom Skupštine opštine Medveđa u znak sećanja na Milicu Veličković, potsetio je danas u holu Kulturnog centra u medveđi predsednik organizacionog odbora fonda Živojin Pavlović.

„Novac u fond pristiže sa raznih strana, od mnogobrojnih donatora, iz budžeta opštine Medveđa, kao i od prodatih slika Kosare Veličković. Kompletno rukovodstvo opštine Medveđa prisustvovalo je danas uručenju nagrada, što govori o velikom poštovanju i poverenju prema svemu što ovaj fond predstavlja“, istakao je Pavlović.

  

Kosara Veličković je ove godine odlučila da, pored svojih slika, izloži i crteže koje je Milica za života uradila. Na taj način evocirane su uspomene na ovu izuzetno talentovanu devojku, koja je postizala izuzetne rezultate, kako u školi, tako i u crtanju, pisanju i u svemu čega se latila.

“Malo je opština u Srbiji koji na ovakav način neguju, s jedne strane memorijal, a sa druge napredak i znanje mladih ljudi” rekao je predsednik opštine dr Nebojša Arsić. Čestitajući dobitnicama, istakao je da je ovo prestižna nagrada i da roditelji ove dece treba da budu ponosni i dodao da će opština nastaviti da neguje fond.

Slike “Milici s ponosom” postavljene su u holu Doma kulture, a građani će moći da ih pogledaju do ponedeljka 2 jula.

 

  

  

Tekst i foto: Radio Medveđa