Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Srbija Vesti

Asfaltirana još jedna saobraćajnica u industrijskoj zoni u Leskovcu

U industrijskoj zoni u Leskovcu, izvode se završni radovi na još jednoj saobraćajnici.

Obilazeći završne radove na izgradnji saobraćajnice, gradonačelnik Cvetanović je rekao:

„Kako bismo svim investitorima obezbedili najbolje uslove za poslovanje, opremanje ovog prostora svom neophodnom infrastrukturom nam je jedan od prioiteta. Podsetiću vas da smo na ovoj lokaciji izgradili kružnu raskrsnicu u vrednosti od 37 miliona dinara, jer bez nje ne bi mogao da funkcioniše ceo industrijski centar, zbog bezbednosti učesnika u saobraćaju. Zatim su izvedeni radovi u tri faze – 2018. godine, kada je izgrađena i pristupna saobraćajnica, parking prostor i osvetljenje kod fabrike Aptiv, a onda i naredne godine druga faza, kod parcele distributivnog centra Statovac, za šta je ukupno izdvojeno 80 miliona dinara. U trećoj fazi, 2020. godine, za izgradnju atmosferske kanalizacije uloženo je 13,5 miliona dinara.

Upravo se završavaju radovi na izgradnji saobraćajnice sa uličnim osvetljenjem u Zelenoj zoni, od ulice Peta do ulice Šesta, u ukupnoj dužini od 265 metara. Vrednost radova na izgradnji saobraćajnice je 9,6 miliona dinara, dok je za javno osvetljenje izdvojeno još 2,7 miliona dinara“.

„Na kolovozu je ugrađen novi sloj šljunka i prvi sloj asfalta, danas će biti ugrađen i drugi sloj asfalta, a radovi su završeni i na trotoaru. Postavljeni su stubovi, ostaje da se postave svetiljke čime će u potpunosti biti završeni radovi na ovoj saobraćajnici“, kazao je Novica Nikolić, direktor JP Urbanizam i izgradnja.

Izvođač radova na saobraćajnici je AB Kop, a na osvetljenju Luks.