Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Vesti

Asfaltirana još jedna ulica u Ćenovcu

Opština Lebane i Ministarstvo privrede kroz program „Gradimo zajedno“ obezbedili su 2,8 milona dinara za asfaltiranje ulica u selu Ćenovac. U okviru tog projekta pre mesec i po dana asfaltirana je ulica 7. juli, a danas je asfaltnim slojem prekrivena i ulica 13. brigade. Radove su danas obišli zamenik predsednika opštine Lebane Boban Pejić, pomoćnik predsednika opštine Miodrag Živković i zamenik predsednika SO Lebane Svetislav Pavlović.

Ukupna dužina ovih ulica koje su asfaltirane je oko 650 m. Asfaltiranjem ulica rešen je dugogodišnji problem meštana Ćenovca koji više neće gaziti po prašini i blatu. Kako ističu meštani ovo je prvi put da ulice u ovom selu budu asfaltirane.

 

  

Predsednik Mesne zajednice Ćenovac Dušan Cvetković ne krije zadovoljstvo što su ulice u ovom selu konačno asfaltirane.

„Urađeni su i propusti za vodu dužine oko 20 metara i sada više neće biti problema kada budu obilnije padavine.“  kaže Dušan Cvetković.

Ovim asfaltiranjem rešavamo dugogodišnji problem koji smo imali u selu tako da će sve ulice u selu sada biti pod asfaltom, kaže Goran Lazarević meštnin Ćenovca i odbornik u SO Lebane.

“Zajedno sa lokalnm samoupravom i mesnom zajednicom planirmo da uradimo i projekat za završetak zgrade mesne zajednce, koja je započeta pre 30 godina, da je  konačno završimo gde ćemo moći da održavamo sastanke Saveta mesne zajednice, kao i kulturne i druge sadržaje.”

Investitor ovih radova je opština Lebane a izvođači firma AB kop i Perica Jović iz Vlasotinca.