Bojnik Jablanički okrug Jug Srbije Vesti

Asfaltiranje puta od crkve u Pridovrici ka centru sela

U Pridvorici su u toku radovi na asfaltiranju deonice puta od crkve u tom selu prema centru a u okviru projekta prekogranične saradnje Srbije i Bugarske. Radove je danas obišao predesdnik Skupštine opštine Bojnik Dejan Stojanović.

Asafaltiranje puta u Pridvorici realizuje se u okviru projekta koji se finansira sredstvima Evropske Unije a po pozivu INTERREG-IPA programa prekogranične saradnje Bugarska-Srbija. Opština Bojnik konkurisala je sa projektom za asfaltiranje puta u dužini od oko 3.000 metara u Pridvorici i za taj projekat je dobila 374.000 evra dok je partnerska Opština iz Bugarske Zemen dobila 200.000 evra.

Sve ide po planu. Izvođači radova poštuju rokove i uskoro  će meštani Pridvorice dobiti jedan dobar i kvalitetan put. Danas je asfaltirana deonica u dužini od oko 800 m od crkve u Pridvorici prema centru sela. U ovoj fazi stavljen je asfalt debljine 7 cm, a nakon toga ide i završna faza debljine još 4 cm, ukupno 11 cm“ kazao je za Info centar juga Dejan Stojanović predsednik SO Bojnik.

On dodaje da je za meštane sela Pridvorica asfaltiranje ovog puta od velikog značaja jer više neće gaziti po lošem putu. Leti je bilo dosta prašine, a zimi je bilo dosta blata i dešavalo se da je ovim putem tada gotovo nemoguće bilo proći.

Izvođač radova je konzorcijum „Vodogradnja“ iz Pukovca i „Trace PZP“ Vranje. Krajnji rok za završetak radova je novembar ove godine.