Bojnik Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Vesti

Asfaltiranjem puta u Slavniku otpočela sezona asfaltiranja puteva u opštini Bojnik

Asfaltiranjem puta u Slavniku otpočela je sezona asfaltiranja puteva u opštini Bojnik.
„Put u ovom selu je prvi put dobio asfaltnu podlogu“, kaže predsednik opštine Nebojša Nenadović i dodaje da je put u ovom mestu put dužine oko 600 metara, a širina kolovoza je 3 metra. Osim ovog puta očekuje se i asfaltiranje puta u Đinđuši u dužini od 450 metara, dok će širina kolovoza biti 4 metra. Ukupna vrednost i jednog i drugog puta je oko 7 miliona dinara. Sredstva su obezbeđena iz opštinskog budžeta.
„Prioritet da svaka mesna zajednica ima asfaltni put jer živimo u 21. veku što podrazumeva da svi meštani imaju iste uslove za razvoj. Asfalt je Slavnik imao od glavnog puta još 1997. godine u dužini od 750 metara. Ovi radovi izbedeni su anagažovanjem Mesne zajednice i sečom i prodajom bagrema uz minimalni doprinos opštine, što je doprinelo asfaktiranju 750 metara“- kazao je Nenadović.
Kao kaže predsednik Saveta mesne zajednice Stanimir Stojčić – Mujko ovaj put označiće sveukupnu prekretnicu za razvoj čitavog kraja. Slavnik ima 79 kuća, ali 8 domaćinstava čuva stoku i bavi se i sadnjom pšenice, ovsa i stočne hrane. Vredni meštani Slavnika bave se i proizvodnjom kvalitetne rakije i sira. Kako naglašavaju meštani prošle godine prodata su 4 vagona šljive, a ove godine će ta prodaja biti i veća s obzirom na asfaltni put i njegovu povezanost sa ostalim putnim pravcima kao što je Gornji Brestovac.