Kultura Lebane Vesti

"Autobiografija" na manifestaciji "Pozorište u parku"

Dečije pozorišne grupe, vaspitači i pedagozi, danas će od 17 sati na Šah-pjaceti u Tašmajdanskom parku izvesti nekoliko predstava za decu u okviru manifestacije „Pozorište u parku“. Od 20 sati nastupaju i učenici Gimnazije iz Lebana sa predstavom „Autobiografija“.

Beograd – Besplatan program počinje u 17:00 i traje do 20:30 časova, a zatim će u Bitef teatru biti igrana, od 21 čas, pozorišna predstava “Nevidljivi spomenici”.
Manifestacija “Pozorište u parku” deo je druge nacionalne konferencije posvećene drami i obrazovanju “Dramsko obrazovanje i samoobrazovanje” – Kako do dramskih pedagoških kompetencija. Trodnevni skup bavi se ulogom drame, pozorišta i drugih kreativnih medija u obrazovanju i vaspitanju dece i mladih.

Teatar Gimnazijalac, predstava Autobiografija 02 Teatar Gimnazijalac, predstava Autobiografija 06 Teatar Gimnazijalac, predstava Autobiografija 01

Od 17 sati, kada počinje program u Tašmajdanskom parku, nastupiće 9 pozorišnih grupa. Učešće su izborili i članovi tetatra „Gimnazijalac“ iz Lebana sa Nušićevim komadom „Autobiografija“ u režiji Dušana Blagojevića, profesora srpskog jezika i književnosti u lebanskoj Gimnaziji.
Među nama su i danas Nušićevi doktori-plagijatori, gospođe ministarke, narodni poslanici, ožalošćene porodice, nastavnici koji ne moraju da znaju ono što predaju, mitropoliti čije grehe prekriva mantija, poštari koji otvaraju tuđa pisma, carinici-profiteri, lekari koji ispred etike stavljaju novac… Sva ta „sumnjiva lica“ Nušić filigranski precizno opisuje u „Autobiografiji“.

Inače ova predstava postigla je veliki uspeh na mnogobrojnim festivalima širom Srbije, o čemu je Info centar juga pisao u članku koji možete pogledati ovde.