Leskovac Vesti

Besplatna promocija filma "Sestre" u Omladinskom klubu

Kancelarija za mlade Leskovac i Lokalni koordinacioni tim za borbu protiv trgovine ljudima Leskovac organizuju besplatnu promociju filma „Sestre“ u četvrtak 09.06.2016. godine, u dvorištu Omladinskog kluba grada sa početkom u 20.00 sati.

Film “Sestre” pisan je po elementima istinitih događaja. Zbog zaštite žrtava promenjena su imena, tačna mesta događanja i pojedini detalji radnje.
To je uzbudljiva i potresna priča o sudbini devojaka žrtava trgovine ljudima, a autori na ovaj način žele da utiču na podizanje svesti javnosti o ovom problemu. Ovaj projekat je jedan od pobednika konkursa Evropske unije “Podrška medijima u oblasti evropskih integracija”, a dobio je i donaciju Međunarodne organizacije za migracije (IOM).
Trgovina ljudima predstavlja najgrublje kršenje ljudskih prava – zločin koji ljude pretvara u robu. Srbija je dugo godina bila zemlja tranzita i krajnje destinacije, ali poslednjih godina postoji povećana trgovina domaćim državljankama. Film “Sestre” ne bi trebalo da gledaju mlađi od 13 godina! Pozivamo sve sugrađane da se u što većem broju odazovu ovoj promociji i da saznamo ono što do sada nismo ni čuli ni vidjeli. Omladinski klub grada nalazi se u ulici Svetozara Markovića 23.