Leskovac Vesti

Bezbednost na roštiljijadi na visokom nivou

Pripadnici leskovačke policije, su za vreme održavanja kulturno – zabavne manifestacije „Roštiljijada 2016“, preduzimali preventivno – represivne mere sa ciljem očuvanja stabilnog javnog reda i mira, imovine građana i bezbednog odvijanja saobraćaja na ulicama grada.

Leskovac – Preventivno prisustvo policijskih službenika na bezbednosno „kritičnim“ mestima dalo je pozitivne rezultate. U vreme održavanja ove sedmodnevne manifestacije, dogodila su se tri narušavanja javnog reda i mira zbog čega su protiv šest osoba stavljeni zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka Prekršajnom sudu u Leskovcu.
Takođe, zbog sumnje da su izvršili krivična dela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti i ometanje ovlašćenih službenih lica prilikom vršenja službene dužnosti ili ozbezbeđenja javnog reda i mira, uhapšene su tri osobe.
Službenici saobraćajne policije na bezbednosnim punktovima vršili su pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju sa ciljem otkrivanja najtežih prekršaja, vožnja pod dejstvom alkohola i prekoračenje dozvoljene brzine kretanja, kojom prilikom je alkotestirno 19253 vozača. Protiv 94 vozača podnet je zahtev za pokretanje prekršajnog postupka jer su upravljali vozilom pod dejstvom alkohola, dok su 14 vozača zadržani do istrežnjenja u prostorijama Policijske uprave, jer su upravljali vozilom u stanju teške alkoholisanosti.
S obzirom da je ova manifestacija trajala nedelju dana, na kojoj je prisustvovao veliki broj posetioca iz zemlje i inostranstva, ukupno stanje bezbednosti bilo je na visokom nivou.