COVID-19 Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Srbija Vesti

Biblioteka „Branko Radičević“ u Lebanu počela sa radom

Biblioteka „Branko Radičević“ iz Lebana, počela je sa radom 22. aprila, na osnovu preporuke Ministarstva kulture i informisanja, uz striktno poštovanje svih preventivnih mera propisanih od strane Vlade Republike Srbije, a koje se odnose na sprečavanje širenja zarazne bolesti COVID-19, tokom trajanja vanredne situacije.

Ustanova je zaposlenima obezbedila primenu svih preventivnih mera od uticaja na bezbednost i zdravlje zaposlenih a koje se odnose na sprečavanje širenja zarazne bolesti COVID-19 (držanje socijalne distance, dezinfekcija i upotreba zaštitnih sredstava maski i rukavica), kao i mera koje se odnose na maksimalan broj lica koja mogu da borave u zatvorenom prostoru.

„Maksimalan broj istovremenih korisnika u Biblioteci je 2 (dva), kako na dečijem odeljenju tako i na odeljenju za odrasle. Molimo korisnike da se pridržavaju mera socijalne distance i da budu udaljeni jedni od drugih najmanje dva metra, a korisnike koji budu čekali u hodniku molimo za strpljenje, jer se zamena knjiga brzo odvija. Biblioteka će biti dostupna korisnicima radnim danima od 8 – 14 časova i biće u funkciji za zamenu knjiga, dok je korišćenje čitaonice za učenje, duže zadržavanje, promocije knjiga i održavanja književnih večeri zatvorena do isteka vanrednog stanja“ – poručuju iz lebanske Biblioteke.

Za sve dodatne informacije možete dobiti putem mejla bibliolebane@gmail.com i telefonom 016/845-327.

 

Info centar juga