Jablanički okrug Jug Srbije Medveđa Vesti

Biblioteka u Medveđi bogatija za preko 400 naslova

U organizaciji Radmile Gikić Petrović, književnice iz Novog Sada, uspostavljena je saradnja sa bibliotekom opštine Medveđa.

Delegacija opštinske biblioteke „Petar Petrović Njegoš“ je sa predsednikom opštine dr Nebojšom Arsićem, 11. jula 2018.godine posetila Novi Sad na poziv književnice Radmile.

U okviru posete organizovan je obilazak Matice srpske i Biblioteke Matice srpske gde je domaćin bio Radivoj Doderović, bibliotekar na Odeljenju nabavke i razmene publikacija, kao i Izdavačke kuće „Akademska knjiga“, čiji je vlasnik gospođa Bora Babić. Tom prilikom biblioteka iz Medveđe je dobila preko 400 naslova, knjiga iz ličnog vlasništva Radmile Gikić Petrović, zatim od Biblioteke Matice srpske i „Akademske knjige“. Knjige su poklonili i profesori Jovo Ljuštanović i Ljiljana Pešikan Ljuštanović sa Univerziteta u Novom Sadu.

Razgovarano je i o budućoj saradnji na polju kulture. Domaćini su zainteresovani za svaku vrstu pomoći i saradnje oko organizovanja budućih kulturnih dešavanja u opštini Medveđa.