Leskovac Vesti

Bivši gradonačelnik Leskovca osuđen na godinu dana zatvora

Viši sud u Leskovcu dosudio je bivšeg gradonačelnika Leskovca Slobodana Kocića na godinu dana zatvora koji bi, po pravosnažnosti presude i uračunavanja vremena koje je proveo u pritvoru, trebao da provede u kućnom pritvoru.

Dragana Stošić, bivša direktorka Direkcije za urbanizam i izgardnju grada Leskovca osuđena je kaznom zatvora u trajanju od godinu i devet meseci  i novčanom kaznom od 60.000 dinara.

Rade Jovanović, vlasnik privatnog preduzeća Produkt Pečenjevce osuđen je kaznom zatvora od četiri meseca koju će, po pravosnažnosti presude, provesti u kućnom pritvoru i novčanu kaznu od 40.000 dinara, zbog građenja bez građevinske dozvole.

Kako saznajemo, Aleksandar Čogurić, vlasnik firme „Enegrosistem Čogurić“, Kostadin Mitkov iz Niša i nadzorni organi iz leskovačke Direkcije za urbanizam Dragan Marjanović, Ljiljana Mihajlović i Ivan Djokić su oslobođeni zbog nedostatka dokaza.

Bivši gradonačelnik Leskovca Slobodan Kocić (DS) i još pet osoba uhapšeni zbog sumnji da su zloupotrebom službenog položaja pribavili imovinsku korist od oko 74 miliona dinara.