Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Sport Srbija Vesti

BK Radan iz Lebana napravio fantastičan rezultat na nedavno održanom pojedinačnom prvenstvu Srbije u Lazarevcu

Na nedavno održanom pojedinačnom prvenstvu Srbije u Lazarevcu, BK Radan iz Lebana je napravio fantastičan rezultat.

„Prošle godine Bokserski klub Radan je imao prvaka Srbije, napravili smo najveći uspeh u istoriji lebanskog sporta, međutim apetiti su porasli pa je trener i prvi čovek kluba hteo jos više, ove godine BK Radan ima 2 prvaka Srbije, a to govori da smo na pravom putu jer vidno napredujemo“ – poručuju iz ovog kluba.

„Na prvenstvu Srbije pošli smo sa pet takmičara, Mladen Stojanović osvojio je zlato, pobedivši prekidom u drugoj rundi protivnika iz beogradskog kluba „Svetomir Belić – Belka“. Filip Stanojević, prošlogodišnji prvak Srbije i ove godine je blistao, imao je izuzetno jaku konkurenciju, u četvrtfinalu pobedio je prekidom u prvoj rundi boksera iz kluba „Profesionalac“ iz Pančeva, u polufinalu je pobedio takođe prekidom domaćina iz kluba BK „Greatest“ Lazarevac, dok je u finalu, u sve tri runde bio bolji od protivnika iz kluba BK „Despot“ Smederevo. Milan Stojanović je osvojio srebro poražen je u finalu od dobrog boksera iz BK „Carnok“ Vrbas, pa je morao ove godine da se zadovolji srebrom.  Pavle Vukadinović je osvojio bronzu izgubivši meč od boksera iz Šapca. Ognjen Stamenković izgubio je u izjednačenoj borbi za medalju“ – kaže Darko Stanković, trener Bokserskog kluba Radan Lebane.

„Imamo veliki potencijal jer ova deca stvarno žele da napreduju u boksu, a uz to kad se doda ogromna podrška lokalne samouprave, na čelu sa predsednikom Ivanom Bogdanovićem, onda nije teško praviti rezultate. Bokserski klub Radan postoji tek godinu i po dana, prošle godine smo zauzimali 14. mesto u Srbiji po ostvarenim rezultima i ostavili iza sebe klubove koji su pravi giganti, međutim ove godine smo zauzeli 8. mesto ušli u top 10 klubova u Srbiji, i pokazali svima da iako smo mlad klub s poštovanjem svako mora da gleda na nas“- poručuje Stanković.

infocentarjug.rs