Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Vesti

Bogdanović izneo rezultate rada svojim građanima i planove za dalje aktivnosti

U prostrorijama Srpske napredne stranke danas je održana pres konferencija na kojoj je govorio Ivan Bogdanović, predsednik opštine Lebane. Bogdanović je ovom prilikom govorio o aktivnostima koje su sprovedene u predhodnih nekoliko dana kao i o budućim planovima.

„U toku prošle nedelje lokalna samouprava isplatila je 1.175.000,00 dinara na ime pomoći svim studentima, sa teritorije opštine Lebane, koji imaju prosek preko devet. Novac je dobilo ukupno 35 studenata, koji su raspoređeni u tri kategorije. Prvu kategoriju činili su studenti sa prosekom 9, drugu kategoriju prosek 9,5 i treću kategoriju činili su studenti sa prosekom preko 9,5. Imali smo određenih poteškoća što se tiče zakona i kasnili skoro tri meseca sa isplatom, i ovom prilikom bih se izvinio svim studentima, ali ćemo u narednom periodu, do kraja ove godine, sve uplate isplaćivati na vreme. U toku prošle nedelje u prostorijama Srpske napredne stranke organizovani su i razgovori sa građanima naše opštine. Pozivu se odazvao veliki broj građana, neke probleme naših građana smo rešili ali je bilo i slučajeva gde nismo uspeli da istog trenutka rešimo neki problem. U svakom slučaju poziv svim građanima je i dalje otvoren jer mi smo tu upravo zbog svog naroda, kako bi rešili sve njihove probleme“ – kazao je Bogdanović.

Bogdanović se u svom izlaganju osvrnuo i na lebanske litije, koje se treću godinu za redom obeležavaju u ovoj opštini i ujedno se zahvalio svim lebančanima koji su tog dana prisustvovali litiji.

„Prilikom obilaska naše opštine, predsednik Srbije Aleksandar Vučić dao je neka obećanja a danas smo svi svedoci da je svako obećanje ispunjeno. Na teritoriji opštine Lebane završeno je asfaltiranje puta odnosno presvlačenje puta Lebane – Bojnik, u dužini od 7,5 kilometara a vrednost radova je preko 70 miliona dinara. Put je urađen u dva sloja, trenutno se rade svi propusti, bankine i kanali pored puta. Mnogi od vas su već mogli da vide da je ta deonica puta puta urađena odlično ali bih napomenuo da je to samo početak infrastrukturnih radova u našoj opštini koji su planirani za ovu godinu. U toku naredne nedelje očekujem i prvih 4 kilometara asfalta od Slišana ka Bačevini a prema Bojniku se kopletno radovi završavaju za nekih desetak dana“- istakao je Bogdanović.

“ U toku prošle nedelje posetili smo fabriku Lebanteks, koja već godinu i po dana posluje u našoj opštini, i mogu vam reći da sam bio pozitivno iznenađen onim što sam tamo video, nakon nekih negativnih glasina koje su se pronele po gradu. U narednih mesec dana dogovorićemo sa direktorom i vlasnicima jednu posetu gde će svako od vas ko je zainteresovan moći da vidi kako izgleda fabrika i da je to zaista jedna svetska kompanija, koja radi kod nas a svi oni koji pustaju te loše glasine o fabrici, ne misle dobro Lebanu. U Lebanu se od otvaranja te fabrike bolje živi, do kraja godine će biti upošljeno još 50 naših građana a trenutno radi preko 160 radnika, tako da glasine koje pojedinci šire su netačne. Ovde se radi o jednoj svetskoj kompaniji koja je došla u naš grad zahvaljujući našem predsedniku Aleksandru Vučiću. U narednom periodu biće otvaranja i drugih fabrika, kao na primer otvaranje jedne hladnjače, o kojoj ćemo tek govoriti, u pitanju je ogromna investicija vredna preko 3 miliona eura iz sopstvenih izvora, zatim proširenje kapaciteta hladnjače u Ždeglovu i još nekoliko mini hladnjača na teritoriji naše opštine. Do kraja ove godine u Lebanu će biti otvoreno još nekih 150 novih radnih mesta, što je vrlo značajan broj za našu opštinu“- kazao je Bogdanović.

„Što se tiče mesnih zajednica rade se atarski putevi, gde imamo dosta problema jer sam zimski i kišni period je napravio dodatne problem. Cilj nam je da u narednom periodu osposobimo te atarske puteve kako bi bili funkcionalniji. U toku prošle nedelje u Mesnoj zajednici Klajić  očišćen je propust u reci i urađeno je više od kilometar atarskog puta, u delu gde su meštani ovog sela, trenutno se radi pu u dužini od 500 metara u selu Poroštica. I u Bošnjacu se trenutno izvode radovi iza škole, gde je bilo veliko rastinje a gde ćemo napraviti jedno pomoćno igralište. U prošloj nedelji smo u IV reonu uradili zaštitnu ogradu na potoku, koja je godinama unazad bila veliki problem i zbog koje smo imali veliki broj pritužbi naših građana, ali je glavni problem bila tehnička dokumentacija koja je završena, ograda je postavljena i taj problem je rešen. Napomenuo bih i to da je u poslednje dve godine Srbija vode u našoj opštini uložila preko 30 miliona dinara i korito reke Jablanice biće ponovo očišćeno u narednom periodu, dakle za nepune dve godine korito će biti očišćeno po drgi put a znamo da u predhodnom periodu to nije rađeno 20 i više godina unazad“ – rekao je Bogdanović.

 

(Info centar juga)