Bojnik Jablanički okrug Jug Srbije Sport Srbija Vesti

Bojnički trećeplasirani karatisti Svetskog prvenstva na prijemu kod predsednika opštine Bojnik

Predsednik opštine Bojnik Nebojša Nenadović primio je danas karatiste Karate kluba Pusta reka koji su na Svetskom prvenstvu u Češkoj osvojili treće mesto.

Anabela Stefanović. Nikola Denić i Aleksandar Stojanović predvođeni trenerom Igorom Zdravkovićem nastupili na Davadeset sedmom Svetskom Šotokan prvenstvu u Karlovim Varima u Češkoj Republici.

„Oni su u konkurenciji 1.230 takmičara iz celog sveta osvojili treće mesto, a ovaj uspeh zaslužuje punu podršku lokalne samouprave koja će i u narednom periodu učiniti sve za razvoj sporta u Bojniku“ – kazao je tom prilikom Nenadović.

Trener Igor Zdravković je nagasio da je plasman osvojen u konkurenciji ekipa iz 35 zemalja i dodao da je u svemu tome podrška opštine Bojnik nemerljiva. Takmičari su nastupili kao miks tim, a Anabela Stefanović zauzela je treče mesto i u kategoriji mlaćih seniorki.

Mladi karatisti kažu da je za ovakav rezultat presudan kontinuirani rad i da se samo zahvaljujući njemu mogu ostvariti vrhunski rezultati bez obzira na veliku konkurenciju u svetu.

Karatisti Puste Reke već se pripremaju za nastup na Evropskom karate takmičenju koje će početkom godine biti ordžano u Banja Luci. Podršku i za ovaj odlazak daće lokalna samouprava, a predsednik opštine Bojnik Nebojša Nenadović istakao je da će od sadašnjih 15 miliona dinara finansijska izdvajanja za oblast sporta biti znatno uvećana.

On je podvukao da je od Minisatarstva omladine i sporta Vlade Srbije odboren iznos od 3 miliona dinara za sređivanje pič terena što će doprineti u znatnoj meri daljem razvoju sporta u Bojniku.

 

(Info centar juga)