Bojnik Vesti

Bojničko leto 2016. od 29. jula do 3. avgusta

Tradicionalna, 19. po redu kulturna manifestacija „Bojničko leto“ biće održana u periodu od 29. jula do 3. avgusta. Organizator je Turistička organizacija opštine Bojnik.

Bojnik – Program Bojničkog leta osmišljen je da prikaže i promoviše tradicionalna obeležja u narodnoj muzici, folkloru i pripremi etno trpeze karakteristične za ovaj kraj, najavljuju iz turističke organizacije iz ovog mesta.
Prvog dana kulturnog leta u Bojniku organizuje se dečji maskembal., zatim nastupiće dečji trubački orkestar, a biće izvedena i dečja predstava „Dečje zavrzlame“. Posebno zanimljivo biće takmičenje u pripremi i prezentovanju najbolje trpeze koje se organizuje pod nazivom „Zaboravljeni specijaliteti južnjačke kuhinje“ i biće održano 31. jula od 19 do 20:30 časova. Trpeza uključuje predjelo, tradicionalno jelo i jedan dezert. Nagradu će dobiti onaj ko najbolje osmisli kompletan južnjački obrok. Pravo na učešće imaju turističke organizacije, uduženja žena, ugostiteljski objekti, gastronomska udruženja kao i fizička lica. Svi učesnici biće nagrađeni prigodnim nagradama. Zainteresovani se mogu prijaviti u TO Bojnik, najkasnije do 27. jula, a za dodatne informacije možete se obratiti na mejl: turizam@bojnik.org.rs , ili na broj telefona 016/ 821-214 lokal 116.
Pored gastronomskog takmmičenja program Bojničkog leta uključuje i gostovanja estradnih ličnosti, kao i nezaobilazne trubače i kulturno umetnička društva. Ove godine na Bojničkom letu nastupiće pobednik Zvezde Granda, Mirza Selimović, sa kolegama Ljubomirom Perućicom i Biljanom Sečivanović.
Kompletan program ovogodišnjeg Bojničkog leta pogledajte ovde.

Bojnicko leto 2016