Bojnik Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Srbija Vesti

Bojničko selo Turjane dobija uličnu rasvetu, dogodine i asfalt

Mesna zajednica Turjane jedna je od pretposlednjih koja u ovoj godini dobija uličnu rasvetu. Po rečim predsednika opštine Nebojše Nenadovića, koji je ovu Mesnu zajednicu obišao sa svojim zamenikom Dejanom Stojanovićem, dužina mreže iznosi nešto više od četiri hiljade metara. Iz lokalnog budžeta za ovu namenu izdvojeno je milion i šezdeset tri hiljade dinara a radovi bi trebalo da budu završeni za 15 dana.

„Ovo je jedanaesta mesna zajednica koja je dobila uličnu rasvetu, u toku je priprema za projektnu dokumentaciju za uličnu rasvetu u selu  Savinac i za jedan deo u selu Ivanje, kod Doma na Radanu“- rekao je Nenadović dodajući da je u planu da u toku naredne godine ovo i selo Lozane dobiju asfaltni put.

Zoran Smiljković, predsednik Mesne zajednice Turjane kaže da u ovom selu ima osamnaest aktivnih domaćinstva ali da je taj broj daleko veći od proleća do jeseni. Ulična rasveta im puno znači a u toku naredne godine, po obećanju predsednika opštine, veruju da će dobiti i asfaltni put što bi zasigurno, po rečima Smiljkovića, vratilo ljude u ovom selu.

Opširnije u vidoe prilogu.

infocentarjug.rs

dits