Bojnik Vesti

Bojnik: Besplatno izvršite analizu zemljišta

Svi poljoprivredni proizvođači mogu izvršiti potpuno besplatno analizu zemljišta, kao i konkurisati za subvencionisanje kamata kredita.

Bojnik – Fond za razvoj poljoprivrede opštine Bojnik, obaveštava sva registrovana poljoprivredna gazdinstva u aktivnom statusu sa teritorije opštine Bojnik koja nisu izvršila agrohemijsku analizu zemljišta da će stručna služba Fonda prikupljati uzorke zemljišta od 1-7 katastarske klase za agrohemijsku analizu koja je besplatna.
Kontrola plodnosti zemljišta je izuzetno bitna za dobijanje visokih prinosa u poljoprivredi sa jedne strane a sa druge strane smanjuje troškove proizvodnje. Prikupljanje uzoraka za agrohemijsku analizu zemljišta vršiće se radnim danima od 07:00 do 15:00 u prostorijama Fonda.
Fond za razvoj poljoprivrede opštine Bojnik, takođe obaveštava sva registrovana poljoprivredna gazdinstva u aktivnom statusu sa teritorije opštine Bojnik da je u toku Konkurs za subvencionisanje kamata kredita poljoprivrednih gazdinstava tj. poljoprivredni proizvođači mogu da podignu poljoprivredne kredite kod „INTESA“ banke a iznos celokupne kamate platiće Fond za razvoj poljoprivrede opštine Bojnik.
Za sve dodatne informacije javiti se na telefon 016/821-829 ili doći u prostorije Fonda za razvoj poljoprivrede opštine Bojnik.