Bojnik Vesti

BOJNIK – Počeli radovi na izgradnji saobraćajnice u Pridvorici

U Bojniku su počeli radovi na izgradnji saobraćajnice u selu Pridvorica. Radovi u dužini od preko 3.000 metara se izvode iz centra sela u pravcu crkve Svetog arhangela Gavrila i u pravcu ciglane prema Zeletovu.

Vrednost radova je 310.579 evra a izvođač radova je konzorcijum firmi „Vodogradnja“ iz Pukovca i „Trace PZP“ Vranje.

Radove su danas obišli predsednik opštine Bojnik, Nebojša Nenadović i predsednik Skupštine Dejan Stojanović sa saradnicima.

Projekat „Izgradnja pristupnog puta do kulturno-verskih mesta u opštini Bojnik u Srbiji i opštini Zemen u Bugarskoj“ se finansira sredstvima Evropske Unije u okviru prvog poziva INTERREG-IPA programa prekogranične saradnje Bugarska-Srbija.

„Ovo je izuzetno važna investicija za našu opštinu, a još važnija za Mesnu zajednicu Pridvorica. Radovi bi trebalo da budu završeni do polovine juna“ – rekao je predsednik Skupštine Dejan Stojanović.

Meštani Pridvorice kažu da je izgradnja puta od velikog značaja za njih, jer više neće morati da gaze blato. Dešavalo se da preko zime i kolima ne mogu da prođu ovim putem,dok je u toku leta bilo dosta prašine, a na asfaltiranje ove saobraćajnice čekali su mnogo godina.

   

   

Opština Bojnik je bila vodeći partner na ovom projektu, dobila je sredstva u iznosu od 374.000 evra dok je partnerska Opština iz Bugarske Zemen dobila 200.000 evra.

 

(ICJ)