Bojnik Društvo Jug Srbije Vesti

Bojnik posle više od četiri decenije dobio dugoočekivani most, pristupnu saobraćajnicu i novi parking prostor

Radovi na izgradnji mosta preko Puste Reke i pristupne saobraćajnice ušli su u završnu fazu, a po rečima predsednika opštine Bojnik, Nebojše Nenadovića ovo je istorijski događaj za stanovnike Bojnika koji su na izgradnju ovog mosta čekali više od četrdeset godina.

„Sa završetkom mosta biće u potpunosti rasterećen saobraćaj, ova saobraćajnica biće veza i sa ulicom Dejana i Bojana Tasića, a sa završetkom asfaltiranja nastavka Pustorečke ulice u dužini od 104 metra doći će do povezivanja Sportske hale i Amfiteatra čime će se stvoriti lep prostor za šetalište. Most će biti osvetljen, a pristupna saobraćajnica je upotpunjena i parking prostorom. Celokupna arhitektonska celina je lepo osmišljena jer je parkiralište popločano zelenom bojom, a u ovu boju biće ofarbana i ograda mosta“, rekao je u izjavi za televiziju 4S predsednik opštine Nebojša Nenadović, prilikom obilaska završnih radova.

   

   

Vrednost investicije je 50 miliona sa PDV-om uz učešće lokalne samouprave od 24 procenta plus PDV, što iznosi oko 13,3 miliona dinara. Izvođač radova je firma Saba Belča iz Preševa.

Infocentarjug/Tv4S