Bojnik Jablanički okrug Jug Srbije Vesti

Bojnik: Potpisan ugovor za infrastrukturno opremanje Agro biznis zone u Kosančiću

U Bojniku je u četvrtak 08.08.2019. potpisan ugovor sa izvođačem radova za projekat ,,Infrastrukturno opremanje Agro biznis zone u Kosančiću”.

Za izgradnju komunalne infrastrukture u agro-biznis zoni u Kosančić u Evropska unija je preko EU PRO programa za realizaciju projekta izdvojila milion evra, a Vlada Republike Srbije 26 miliona dinara.

Ugovor su potpisali predsednik opštine Bojnik Nebojša Nenadović i Đorđe Aleksić ovlašćeni predstavnik grupe ponuđača koju čine preduzeća Vodogradnja iz Pukovca, Trejs Srbija iz Niša i Elba iz Vranja.Vrednost radova je 164.973.208,80 dinara sa PDV-om.

U agrobiznis zoni su planirane četiri parcele od po pet hektara, gde će biti smešteni pogoni za preradu i polupreradu, kao i 33 hektara čistog poljoprivrednog zemljišta, a posao će u četiri pogona dobiti oko trista radnika, rekao je prvi čovek opštine Bojnik Nebojša Nenadović.
zgradnja infrastrukture u agrobiznis zoni u Kosančiću, podrazumeva izgradnju pristupnog puta,vodovoda,kanalizacije, telekomunikacione infrastrukture i snabdevanje električnom energijom, i trebalo bi da stvori uslove za privlačenje investicija i razvoj novih preduzeća, kao i povećanje sadašnje poljoprivredne proizvodnje.

Rok za završetak radova je 150 kalendarskih dana od dana uvođenja izvođača u posao.