Bojnik Jablanički okrug Jug Srbije Vesti

BOJNIK: Raspisan konkurs za poeziju na temu „Krvavi februar“

Povodom obeležavanja 77. godišnjice od stradanja meštana Bojnika i Dragovca, u Drugom svetskom ratu, Ustanova Dom kulture „Bojnik“ Bojnik raspisuje:

DRUGI KONKURS ZA POEZIJU NA TEMU „KRVAVI FEBRUAR

 – Pravo učešća na konkursu imaju autori originalnih i neobjavljivanih pesama na ovu temu –  

Na dan 17.februar 1942.godine u ranim jutarnjim časovima bugarski fašisti su zverski pored Puste Reke streljali oko 600 meštana Bojnika i Dragovca, uglavnom žene, decu i stare i iznemogle ljude i spalili gotovo oba sela.

U čast i slavu stradalima, Dom kulture „Bojnik“ Bojnik, poziva sve zainteresovane pesnike da najkasnije do 27. januara 2019. godine dostave po jednu pesmu, ne dužu od četrdeset stihova.Pesma treba da bude dostavljena na ćirilici i potpisana šifrom.

Žiri sastavljen od profesora književnosti izvršiće pregled i ocenjivanje radova, a tri najbolja rada po odluci žirija dobiće odgovarajuće nagrade. Rezultati konkursa biće objavljeni najkasnije do 05.02.2019. godine. Pesme možete poslati mejlom na kultura.bojnik@gmail.com u dva dokumenta. Jedan dokument, sa nazivom PESMA treba da sadrži pesmu, ne dužu od četrdeset stihova, a drugi dokument sa nazivom ŠIFRA treba da sadrži podatke o rešenju šifre. Ime i prezime autora, adresu, kontakt telefon mejl i kratku biografiju, ne dužu od deset rečenica.

Nagrade će biti dodeljene 17. februara 2019. godine a od najuspešnijih pesama biće štampan zbornik radova koji treba da bude promovisan istog dana na komemorativnoj svečanosti na mestu stradalih Bojničana i Dragovčana.

O svim ostalim detaljima možete se informisati na telefon:
063/8899933 (Nenad Jovanović) ili na mejl: d.k.bojnik@gmail.com

 

(Kraj)