Bojnik Društvo Jug Srbije Sport Vesti

BOJNIK: „Zmaj sa Radana“ obeležio pet godina postojanja

Planinarsko biciklistički klub „Zmaj sa Radana“ u prisustvu predsednika opštine Bojnik Nebojše Nenadovića, sadašnjih i nekadašnjih članova kluba i velikog broja gostiju obeležio je pet godina postojanja i rada kluba.

 

Predsednik kluba Ivica Aranđelović, kao i potpredsednici Boban Petrović i Saša Dajević, upoznali su prisutne sa radom kluba u proteklih pet godina i planovima za budućnost kluba.

„Naš najveći uspeh je što smo planinu Radan ucrtali na mapi Planinarskog saveza Srbije i ove godine na tradicionalnom „Usponu na Radan“ imali smo preko 500 učesnika, ali ne smemo zaboraviti ni male akcije koje smo imali, a posebno one sa decom osnovnih škola iz Bojnika, Kosančića i Lebana“, istakao je Ivica Aranđelović, predsednik Planinarsko biciklističkog kluba „Zmaj sa Radana“.

 

„Ovo je prilika i da sumiramo rezultate koje smo postigli kako u Srbiji tako i u inostranstvu. Naredne godine organizovaćemo akcije i u Crnoj Gori i Bugarskoj“, rekao je potpredsednik kluba Boban Petrović.

„Ovo je mali jubilej, ali veliki uspeh za naš klub. Naša najveća želja je da motivišemo što više naših sugrađana da počnu se bavi planinarenjem. Imamo veliku podršku lokalne samouprave i predsednika Nebojše Nenadovića, jer pomažu svaku akciju“, kazao je potpredsednik kluba Saša Dajević zahvalivši se ujedno svim prisutnim gostima koji su sa njima obeležili ovaj dan.

Klub trenutno ima dve sekcije planinarsku i biciklističku, a u planu je da se uvede i ekološka i sekcija orjentiring. Do kraja godine na planini Radan biće održana još jedna akcija u saradnji sa Tehničkom školom iz Bojnika.

Planinarsko biciklistički klub „Zmaj sa Radana“ osnovan je 9. septembra 2013. godine.

 

(ICJ)