Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Vesti

Bolji uslovi za učenike osnovne škole u Bobištu

Učenici izdvojenog odeljenja Osnovne škole Vuk Karadžić u Bobištu dobili su novi sanirani sanitarni čvor odnosno toalete na prvom spratu, za šta je iz gradskog budžeta izdvojeno 1.510.000  hiljada dinara. U ovoj godini biće renovirani i toaleti u prizemlju škole, za šta će grad Leskovac izdvojiti još dodatnih million i po dinara.

„Na ovaj način znatno su unapređeni sanitarno-higijenski uslovi za đake ove škole, ali i predškolskoj grupi su omogućeni bolji higijenski uslovi jer su ti mališani dobili svoje dve kabine. Oni su do sada delili toalet sa školskom decom. Ova škola može da se pohvali i novim hemijskim kabinetom koji je znatno poboljšao kvalitet nastave“, rekla je narodna poslanica Olivera Pešić.

„Grad Leskovac od 2013. godine stvara bolje uslove za učenike škole Vuk Karadžić u Bobištu, uvedeno je centralno grejanje i postavljen video nadzor za šta je lokalna samouprava izdvojila 5 miliona i 350 hiljada dinara, asfaltirana je i Bosanska ulica koja vodi do same škole a pre par meseci je u ulici Save Đorđevića koja takođe vodi do ove obrazovne ustanove ugrađen grebani asfalt čime je svoj deci koja pohađaju ovu školu omogućen normalan prilaz, srušen je i stari pomoćni objekat ispred škole, a na tom mestu su napravljeni mobilijari za decu“, dodala je Pešićeva.

Predrag Zdravković, direktor osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Leskovcu zahvalio se u ime zaposlenih lokalnoj samoupravi i gradonačelniku Cvetanovićuna svim ulaganjima i sredstvima koja su do sada izdvojena za ovu obrazovnu ustanovu u Bobištu, naglasivši da grad na ovaj način pokazuje odgvornost i želju da sva deca u školama, u gradskim ili prigradskim naseljima imaju adekvatne i iste uslove za boravak u njima.

Grad Leskovac će nastaviti da konstantno ulaže u obrazovanje i poboljšanje uslova dece u školama kako u centralnom gradskom jezgru tako i u prigradskim naseljima i ruralnim sredinama, jer sva deca zaslužuju jednake uslove za školovanje.

(Kraj)