Društvo Jablanički okrug Medveđa Sijarinska banja Vesti

Božićna radost dece u Medveđi

U ove dane predpraznovanja velikog hrišćanskog praznika Božića, u petak 4. januara, zajedničkom akcijom Eparhije niške i njenih dobrotvora i prijatelja, uz učešće Opštine Medveđa, u prostorijama vrtića PU „Mladost“ u Medveđi, uz prigodan program za decu, Preosvećeni Episkop niški G. G. Arsenije je podelio božićne paketiće deci višedetnih porodica ovoga kraja i deci iz porodica ekonomski skromnijih mogućnosti.

   

To je još jedna u nizu akcija čiji je inicijator Episkop Arsenije, kojom Eparhija niška želi da u skladu sa svojim mogućnostima pomogne i skrene pažnju javnosti na veliki broj porodica sa više dece kojima je ova opština blagoslovena, ali koje nažalost, usled loših ekonomskih okolnosti žive u vrlo oskudnim životnim uslovima.

   

Ovom prilikom Episkop je obradovao više od 200 dece, koji su se okupili u prostorijama vrtića, gde su za njih glumci niškog lutkarskog pozorišta izveli prigodnu predstavu za decu koja je izmamila osmehe na licima svih prisutnih. Nakon predstave, Episkop je deci uručio paketiće, koje su za ovu priliku kao svoj dar deci Medveđe i Sijarinske Banje donirali gospodin Dejan Stanojević ispred fabrike nameštaja „Mita“, gospoda Bojan i Goran Đokić ispred firme „Braća Đokić“, i gospodin Branislav Pešić ispred firme „Bane Komerc“ svi iz Leskovca, kao i gospodin Perica Janković ispred firme „Ekomlek“ iz Kaonika i gospodin Slaviša Đorđević ispred firme „Smaj Produkt“ iz Lazarevog sela kraj Niša, i uz veliki trud mesnih paroha jereja Bobana Vukovića iz Medveđe, jereja Dragana Ilića iz Sijarinske Banje i protojereja Dalibora Stefanovića, arhijerejskog namesnika jablaničkog.

“Plodovi ove akcije su odmah bili vidljivi na licima dece koja uz smeh i žagor nisu mogla da sakriju svoju radost. Ta radost je podstrek u daljim nastojanjima da pomognemo onima kojima je pomoć najneophodnija. Ova akcija je samo prva u nizu koje Eparhija niška namerava da preduzme u narednoj godini”– istakao je Preosvećeni Episkop Arsenije.

   

   

Posle ovog darivanja koje je i svojevrsno uvođenje u radost predstojećeg praznika Rođenja Hristovog, Episkop je u pratnji predsednika opštine Medveđa, dr Nebojše Arsića, posetio i prostorije Opštine Medveđa koji mu je uručio skromne poklone i zahvalio se za svaki izmamljen osmeh na licima dece. Današnju posetu opštini Medveđa, Episkop niški Arsenije završio je obilaskom i posetom Sijarinskoj Banji.

 

(ICJ)