Društvo Lebane Srbija Vesti

Brnabić: Radovi na izgradnji Centra za posetioce u Caričinom gradu se privode kraju, u martu otvaranje

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić navela je danas da će radovi na izgradnji Centra za posetioce u Caričinom gradu uskoro biti gotovi, kao i da se otvaranje ovog Centra očekuje u martu.

„Polako privodimo kraju izgradnju Centra za posetioce u Caričinom gradu. Takođe, po prvi put će, od Centra za posetioce, do samog arheološkog lokaliteta, voditi popločana staza, a spremamo i još mnogo iznenađenja koje su Caričin grad, Lebane i čitav Jablanički okrug višestruko zaslužili. Ovo je jedan od projekata predviđenih programom „Srbija 2027 – Skok u budućnost“, a otvaranje se očekuje u martu!“, napisala je Brnabić na svom X nalogu.

Caričin grad (Justiniana Prima) predstavlja jedan od najbolje sačuvanih ranovizantijskih gradova, klasifikovan kao nepokretno kulturno dobro od izuzetnog značaja za Srbiju.

Komentari

Svaki korisnik je lično odgovoran za svoj objavljeni komentar. Objavljeni komentari korisnika nisu stav redakcije portala. Info Centar Juga ne garantuje za tačnost informacija iznetih u komentarima korisnika i zadržava pravo da bez upozorenja ukloni svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, vređanja ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.

Komentara: 1

  1. Mart je već tu i pored otvaranja ovog Centra za posetioce odmah se postavljaju pitanja smeštajnih kapaciteta za sve one koji hoće da zanoće u Lebanu i okolini. Sada je na individualnom ulaganju u kategorisane sobe za smeštaj gostiju i stanove na dan, da se pokrene investiciono ulaganje kroz individualne investitore, a po čistoj imovini. Lebane ima pored Festivala Teodora i mnogo radnih i vrednih proizvodjača poljoprivrednih proizvoda pa se otvara mogućnost berze paprike i paradajza kao i mnogih drugih ugovaranja slične proizvodnje u okolnim selima. Sada su lebančani dobili zamajac pa je na njima i njihovoj dijaspori da sve to iskoristi za nadogradnju investicijama na ličnom planu.

Komentarisanje je zatvoreno.