COVID-19 Srbija Vesti

Broj zaraženih korona virusom povećan na 65

Ministarstvo zdravlja Vlade Republike Srbije saopštilo je da je u našoj zemlji do danas registrovano još osam novih slučajeva koronavirusa, tako da je ukupno zaraženo 65 osoba. Od poslednjeg izveštaja sinoć u 20 časova do 8 časova jutros, testirani su uzorci 19 osoba, od kojih je osam pozitivnih i 11 negativnih na novi koronavirus. U kućnoj izolaciji nalaze se tri osobe sa lakšom kliničkom slikom, dok je pet osoba zadržano na bolničkom lečenju, bez komplikacija, stabilnog opšteg stanja.U nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je ukupno 335 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

Ovo su simptomi koronavirusa – Podsećaju na prehladu:

– povišena telesna temperatura,
– bol u ždrelu,
– kijavica,
– kašalj i otežano disanje,
– slabost.

Za one koji imaju neke od simptoma, ili posumnjaju da su zaraženi, Ministarstvo zdravlja objavilo je brojeve telefona gde se mogu dobiti sve potrebne informacije i preporuke od epidemiologa.

Za detaljnije informacije možete pozvati i 064 8945 235 (broj koji je otvorilo Ministarstvo zdravlja), zatim Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ (Ulica dr Subotića, br. 5, 11000 Beograd; Tel: 011/268-4566) ili telefone Instituta, odnosno Zavoda za javno zdravlje na teritoriji na kojoj boravite.

 

Kraj