Bojnik COVID-19 Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Leskovac Medveđa Sijarinska banja Srbija Vesti Vlasotince

Broj zaraženih od početka epidemije u Leskovcu, Lebanu, Medveđi, Bojniku i Vlasotincu

Gradski štab za vanredne situacije u Leskovcu održao je 33. sednicu. Aleksandra Nikolić, direktor Zavoda za javno zdravlje iznela je najnovije podatke o epidemiološkoj situaciji za Jablanički okrug.

„Od poslednjeg izveštavanje Gradskog štaba za vanredne situacije stigli su rezultati za 331 lice, od toga je 323 lica negativno i 8 lica pozitivno na virus korona, 7 lica je sa teritorije grada Leskovca i jedno lice iz Vlasotinca. Procenat pozitivnosti na nivou okruga je 2,41 a na teritoriji grada Leskovca 2,72%“ – kazala je Nikolićeva na sednici Gradskog štaba za vanredne situacije.

Od 8 novoregistrovanih slučajeva sa pozitivnim nalazom troje su nezaposlena lica, dva penzionera, 2 radnika kompanije Zdravlje Aktavis i jedan radnik kompanije Yura. Po brojnosti i dalje su na prvom mestu porodični klasteri gde je registrovano 63 porodica sa više više članova koji su inficirani ili sa lakim simptomima.

„Porast obolevanja kod zaposlenih u nekim kompanijama odnosno ustanovama dovodi se u vezu kako sa importovanjem slučajeva iz porodice ali i zbog širenja infekcije u bliskim kontaktima ako se ostvare u radnom procesu, za koje su date preporuke u merama zaštite. Iz tih klastera je na prvom mestu fabrika Yura sa 114 obolelih, a zatim Opšta bolnica sa 48 i Dom zdravlja Leskovac sa 38 zaposlenih sa pozitivnim nalazom. To ukupno iznosi 200, odnosno 32,57 odsto od svih registrovanih slučajeva u Jablaničkom okrugu“ – rekla je Nikolićeva.

Ukupno od početka epidenije na teritoriji Jablaničkog okruga korona virusom zaraženo je 614 osoba, od toga: u Leskovcu 438, u Vlasotincu 113, Lebanu 32, Bojniku 27 i Medveđi 4 lica.

Nikolićeva je rekla da je od početka epidemije do današnjeg dana obolelo 20 lica u dečijem uzrastu i to u uzrastu od 15 do 19 godina. U Covid bolnici je izlečeno i otpušteno 290 pacijenata a iz privremenih bolnica 155, što je ukupno 445 a trenutno u Covid bolnici ima 125 pacijenata. Ukupan broj testiranih lica na području Okruga od početka epidemije je 8929 a čekaju se rezultati za 239 testiranih osoba.

Od početka epidemije registrovana su 6 smrtna ishoda od infekcije izazvane virusom korona, i to: sa teritorije grada Leskovca 6, sa teritorije opštine Vlasotince 5,  i jedno lice sa teritorije opštine Bojnik.

 

Info centar juga

 

Komentari

Svaki korisnik je lično odgovoran za svoj objavljeni komentar. Objavljeni komentari korisnika nisu stav redakcije portala. Info Centar Juga ne garantuje za tačnost informacija iznetih u komentarima korisnika i zadržava pravo da bez upozorenja ukloni svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, vređanja ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.

Napišite nam šta mislite...

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.