Hronika Jug Srbije Vesti

Bunker u podu mercedesa prepun cigareta

Carinici su u saradnji sa policijom 24. maja 2018. godine, na izlazu graničnog prelaza Gradina, sprečili krijumčarenje skoro 3.000 paklica cigareta koje je vozač krio u specijalno izrađenom bunkeru u podu automobila, saopštila je Uprava carina.
Prekršaj je otkriven kada je na red za kontrolu stigao „mercedes“ bugarskih registarskih oznaka za čijim se volanom nalazio 50-godišnji državljanin Bugarske. Na osnovu analize rizika carinski službenici su odlučili da detaljno pregledaju automobil, putnika i prtljag, navodi se u saopštenju.
Tom prilikom su uočili da je pod „mercedesa“ prepravljan, pa je dalja kontrola nastavljena u garaži opremljenoj hidrauluičnom dizalicom i potrebnim alatom. Kada su izvadili vozačevo i suvozačevo sedište i podigli pod automobila, carinici su otkrili dva otvora iz kojih se pristupa specijalno izrađenom bunkeru prekrivenom  zašrafljenim limenim tablama koje su služile kao poklopac. Otvaranjem poklopca u bunkeru je pronađeno skoro 300 boksova cigareta „merlin pink“ bez akciznih markica. Vozač je carinicima rekao da je izradu bunkera platio 1.000 bugarskih leva i da je cigarete kupio na Kopaoniku, zaključuje se u saopštenju Uprave carina.