Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Vesti

Školski časopis Vučić i u digitalnom izdanju

 

Osnovna škola Vuk Karadžić iz Lebana već 16 godina izdaje školski časopis Vučić koji izlazi iz štampe svakog 27. januara na dan Svetog Save, a od skora škola ide u korak sa savremenim tehnologijama te su poslednja 4 broja časopisa dostupna i u digitalnom izdanju na sajtu škole.

Jedno od kulturnih obeležja škole svakako jeste i časopis ,,Vučić“ koji, od svog osnivanja 2002. godine, izlazi iz štampe svakog 27. januara, povodom školske slave Svetog Save. Školski list ,,Vučić“ima za cilj da uputi, informiše, pouči, zabavi i nasmeje.

Daroviti učenici i nastavnici ukazuju na lepotu pisane reči, beleže sve školske aktivnosti, ukazuju na značaj istorije i kulture, na književno i jezičko bogatstvo, ali i tekovine moderne komunikacije. Svi na jednom mestu, ujedinjeni kreativnošću, predstavljaju školu i njene razultate.

,,Pored ustaljenih rubrika, Vučić svake godine raste za četiri nove strane, a dežurnim okom beležimo sve aktuelnosti iz školskog života koje čine časopis verodostojnim dokazom angažovanja učenika i nastavnika“ kaže za naš portal urednica časopisa Dubravka Đorđević i dodaje da je od prošle godine još jedno od obeležja škole i učenički list ,,Osnovac“ koji će ove godine proslaviti svoje drugo izdanje.

Časopis Vučić možete pročitati na sajtu škole Vuk Karadžić Lebane –  klik ovde