Bojnik Jug Srbije Lebane Medveđa Vesti

Centar za dijalizu u Lebanu biće završen do 25. maja ove godine

Lebane – Radovi na završetku Centra za dijalizu pri Domu zdravlja polako se privode kraju. Ovaj Centar koji je od izuzetnog značaja za pacijenate ne samo iz ove opštine, već i susednih Medveđe i Bojnika koji boluju od bolesti bubrega, biće završen najkasnije do 25. maja ove godine. 

„Mi volimo da podržimo ovakve projekte. Zadovoljni smo ovim što vidimo i sigurno ćemo doći još jednom pre samog završetka ovih radova. Progres se završava do kraja ove godine tako da će donatori verovatno nastaviti da podržavaju ove opštine a novi program će biti  najviše usmeren na podršku malim i srednjim preduzećima i ekonomskom sektoru, tako da bih voleo da ohrabrim i opštinu Lebane da razmišlja u tom pravcu“ – kazao je Grem Tindal, menadžer razvojnog programa Evropskog Progresa priliko obilaska radova Centra za dijalizu u Lebanu.

Dom zdravlja je uz podršku Evropske unije i Vlade Švajcarske dobio i deo medicinske opreme  za budući Centar za dijalizu koja uključuje defibrilator, Elektrokardiograf (EKG aparat), monitor za pacijente, osam ležajeva i jedan suvi sterilizator, koji će doprineti da Centar radi u punom kapacitetu, dok će dva lekara i osam medicinskih sestara proći potrebne obuke.

„Menadžer razvojnog programa Evropskog Progresa i njegov tim obišli su danas radove koji se izvode u Centru za dijalizu i što je najbitnije jako su zadovoljni jer radovi idu po planu. Rok za završetak ovih radova je 25. maj a već početkom juna meseca prvi pacijenti neće više morati da putuju van teritorije opštine Lebane, kao i pacijenti sa teritorije opštine Bojnik i Medveđa, što je ukupno oko 20 pacijenata. Na godišnjem nivou ušteda novca je u vrednosti dva sanitetska vozila i velika prednost da pacijentima približimo samu uslugu dijalize“ – kazao je Ivan Bogdanović, zamenik predsednika opštine Lebane za Info centar juga.

Izvođač radova je lebanska građevinska firma „Invest Produkt” koja je izabrana u postupku javne nabavke koji je raspisala opština Lebane. 

(ICJ)