Bojnik Društvo Jablanički okrug Vesti

Centralna proslava Dana policije za Jablanički okrug održana danas u Bojniku

Centralna proslava Dana policije za Jablanički okrug održana je danas na platou ispred hale sportova u Bojniku, gde su pripadnici Policijske uprave Leskovac, organizovali taktičko tehnički zbor, u prisustvu građana ove opštine. Kroz neformalno druženje građani, posebno oni najmlađi, su imali priliku da se bolje upoznaju sa radom policije i vide deo opreme sa kojom policija raspolaže.

Posao policajca je rizičan, težak ali je istovremeno častan i dostojanstven, rekao je u svom obraćanju prisutnim zvanicama načelnik PU Leskovac, Tomislav Ilić na svečanoj akademiji održanoj u sali bojničkog Kulturnog centra.

„Uprkos problemima sa kojima se policijski službenici Policijske uprave u Leskovcu svakodnevno susreću Policijska uprava u Leskovcu je postigla dobre rezultate na polju suzbijanja kriminala, očuvanju javnog reda i mira, unapređenja bezbednosti saobraćaja i u obavljanju ostalih policijskih poslova. Posebno dobri rezultati su ostvareni na polju suzbijanja narkomanije. U toku 2022. i 2023. godine realizovano je oko 240 zaplena opojnih droga, kojom prilikom je zaplenjeno i oduzeto oko 27 kilograma narkotika. Poslovi očuvanja javnog reda i mira su izvršavani sa uspehom, registrovano je smanjenje broja izvršenih prekršaja. Naglašavam da će prioritet u daljem radu policijskih službenika Policijske uprave u Leskovcu biti na suzbijanju pojava narkomanije i krivičnih dela sa elementima nasilja, sa akcentom na krivična dela i prekršaje koji se vrše na štetu građana i na javnim mestima uz upotrebu oružja. Takođe, nastaviće se sa pojačanim prisustvom policije u svim školama, u cilju zaštite bezbednosti učenika, zapošljenih u školama i školskim objektima. U cilju povećanja bezbednosti svih građana nastavljamo sa apelom na građane da predaju neregistrovano oružje. U toku 2022. godine i prvom kvartalu 2023. godine radili smo i na stvaranju boljih radnih uslova za naše pripadnike. Tom prilikom izvršena je kompletna rotacija Policijske stanice Bojnik i PS Lebane, kao i zamena dela stolarije na zgradi u sedištu PU u Leskovcu. Ulaganju u bolju infrastrukturu i bolje radne uslove nastavljamo i u tekućoj godini, nastavljamo i sa adaptacijom PS Vlasotince, kako bi omogućili što bolje radne uslove za naše pripadnike. Ovom prilikom posebno želim da istaknem dobru saradnju sa predstavnicima lokalnih samouprava, pravosudnih organa, BIE i Vojske Srbije i da istaknem da smo zajedničkim radom i zalaganjem omogućili da stanje bezbednosti na području Policijske uprave u Leskovcu bude dobro“- rekao je pukovnik Ilić, načelnik Policijske uprave Leskovac.

   

   

Dan Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije obeležava se u znak sećanja na 1862. godinu, kada je srpska Žandarmerija, na Duhove, odigrala presudnu ulogu u sukobima kod beogradske Čukur-česme, kao i tokom turskog bombardovanja Beograda narednog dana.

infocentarjug.rs