Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Vesti

Čestitka đacima prvacima

Gradonačelnik Leskovca uputio je čestitku svim đacima koji danas p oprvi put sedaju u školske klupe.

„Svim učenicima, njihovim roditeljima, učenicima i nastavnicima želim uspešan početak nove školske godine. Posebno izdvajam prvake kojima danas počinje novo doba u životu sa željom da im ono bude što lepše, da tokom njega steknu samo pozitivna iskustva, dragoceno znanje i doživotna prijateljstva, piše u čestitki gradonačelnika Leskovca dr Gorana Cvetanovića.

Cvetanović je danas prvog školskog dana nove školske godine, obišao prvake u Osnovnoj školi „Desanka Maksimović“ u Grdelici. On je ovom prilikom prvacima čestitao polazak u školu i poželeo uspehe u novom dobu koje ih očekuje u životu.

„Osnovna škola „Desanka Maksimović“ ove godine postaće bogatija za 49 učenika, 33 u centralnoj školi i 16 u isturenim odeljenjima, a ja bih im poželeo da već sledeće školske godine taj broj povećaju. Naši učenici, naša deca i obrazovanje zauzimaju značajno mesto na lestvici prioriteta lokalne samouprave grada Leskovca. Izdvajanja za prosvetu se značajno povećavaju svake godine, ulaže se u poboljšanje uslova u školama, kao i u rekonstrukciju zgrada škola“ rekao je Cvetanović i svim prvacima podelio majice, simbolične poklone koji će ih sećati na prvi školski dan.