Leskovac Vesti

Cevtanović priredio prijem za decu

Stotinak mališana iz leskovačkih osnovnih škola i Predškolske ustanove „Vukica Mitrović“ posetilo je danas kabinet gradonačelnika i Skupštinu grada gde je za njih priređen prijem povodom obeležavanja Dečje nedelje.

Leskovac – Ovogodišnje programske aktivnosti organizuju se pod sloganom „Neću da brigam, hoću da se igram“ u cilju stvaranja adekvatnih uslova za odmor i kvalitetno slobodno vreme deteta, za igru i učešće dece u kulturnom životu.

deca-kod-cvetanovica-004 deca-kod-cvetanovica-002

„Obeležavanje Dečje nedelje je važno upravo zbog ukazivanja na prava i potrebe dece, ali jednoj odgovornoj lokalnoj zajednici svaka nedelja treba da bude dečja nedelja“, rekao je gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović u obraćanju mališanima navodeći da Grad Leskovac tokom čitave godine radi na poboljšanju kvaliteta života dece.
„To sve, naravno, nije dovoljno i na ovaj dan moramo da se podsetimo da možemo još više i bolje. Svi mi, od roditelja, preko nastavnika, do vršioca vlasti imamo obavezu i odgovornost da našu decu usmerimo ka pravim vrednostima i stvorimo im što bolje uslove za odrastanje“, naglasio je Cvetanović.

deca-kod-cvetanovica-001

On je istakao da se lokalna samouprava trudi da im renoviranjem škola obezbedi toplije učionice i bolje mesto za učenje, da je izgrađeno 14 terena za male sportove i mnogo više mobilijara, kako bi deca imala adekvatno mesto za igru i bavljenje sportom, da se najbolji đaci stimulišu novčanim nagradama, koje se dodeljuju dva puta godišnje, a Vukovci i nagradnom ekskurzijom, kao i da za mališane iz ugroženih porodica Grad izdvaja jednokratne novčane pomoći za nabavku udžbenika.
Učenici osnovnih škola su iskoristili priliku da se zahvale gradonačelniku za opremanje njihovih škola i da izraze svoje lične želje i potrebe.