Bojnik Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Sport Vesti

Cicibani FK Radan na obeležavanju Međunarodnog dana sporta u Leskovcu odigrali prvu utakmicu

Međunarodni dan sporta obeležen je danas u Leskovcu na terenu sa veštačkom travom uz prisustvo velikog broja dece.

„Današnji dan je sećanje na datum kada su otvorene prve moderne Olimpijske igre u Atini 1896. godine, a od 2013. godine ovaj dan obeležavamo kao Međunarodni dan sporta. Danas smo ovde, kako bismo ukazali na značaj bavljenja sportom. Veoma je važno da deca od malih nogu budu u sportu i da svoje slobodno vreme ispune kvalitetnim aktivnostima. Tako grade karakter, uče se fer-pleju, timskoj igri, druže se i zabavljaju“, rekao je pomoćnik gradonačelnika, Stefan Kitanović.

Kitanović je zatim dodao da je u „Grad Leskovac u 2019. godini za sportske klubove i organizacije izdvojeno 60 miliona dinara. Za teren sa veštačkom travom, na kome će danas preko 400 deteta igrati utakmice mini lige, izdvojeno je 32 miliona dinara.“

GFS Leskovac i FSJO, u okviru redovnog kola “Ciciban” lige GFS Leskovac, dodelili su sportsku opremu i fudbalske lopte svim učesnicima “CICIBAN” lige. Takmičenje je počelo četvrtog marta, a završava se devetnaestog juna. U ovom takmičenju učestvuju svi fudbalski klubovi sa teritorije Jablaničkog okruga.

U okviru Ciciban lige GFS Leskovac svoje utakmice danas su na terenu sa veštačkom travom odigrale 34 ekipe, među kojima je bila i ekipa FK Radan iz Lebana.

(ICJ)