Bojnik Jablanički okrug Jug Srbije Vesti

Ćirković održao sastanak sa lovcima i novoizabranim predsednikom Lovačkog udruženja u Bojniku

U sali Doma kulture u Bojniku održan je radni sastanak predsednika Lovačkog saveza Srbije, Bratislava Ćirkovića sa novim rukovodskom Lovačkog udruženja iz Bojnika i mnogobrojnim članovima.

Zbog velikih problema i, kako sami kažu, velikog nezadovoljstva, bahatosti i nepoštovanja prema samom radu udruženja, lovci iz Bojnika su na vanrednoj Skupštini smenili predsednika lovačkog udruženja Nebojšu Radonjića a za kojeg na ovom radnom sastanku nisu imali lepe reči, čak naprotiv. Radonjić, i ako je bio pozvan, nije prisustvovao ovom radnom sastanku. Za novog predsednika izabran je Nenada Denčić dok je za predsednika Skupštine izabran Nenad Jovanović.

„Više bih voleo da sam ovde u Bojniku nekim drgim povodom, a ne povodom ovakvih dešavanja, mislim pre svega na predhodno rukovodstvo, novo rukovodstvo, sprovedene izbore… U predhodnom periodu imali smo legitimnu ali nelegalnu vlast i zato ću sada apelovati na novo rukovodstvo da nakon sagledavanja situacije, i smirivanja tenzije u lovačkom udruženju sprovedemo sve kako treba a Lovački Savez Srbije će vam se uvek naći u svim vašim aktivnostima i imaćete našu punu podršku“ – kazao je Ćirković.

Obraćanje Bratislava Ćirkovića, predsednika Lovačkog saveza Srbije možete pogledati na snimku.

Prisutne članove Lovačkog udruženja pozdravio je i predsednik opštine Bojnik Nebojša Nenadović, koji je u ime lokalne samouprave obećao pomoć ovom udruženju od oko milion dinara i jedan automobil za potrebe udruženja.

Na ovom sastanku mnogi lovci izneli su probleme sa kojima su se susretali godinama unazad a jedan od tih problema vezan je i za prostotije ovog udruženja.

„Sa lokalnim rukovodstvom, dogovorili smo da Lovačko udruženje „Bojnik“ dobije nove prostorije na korišćenje. Podneli smo zahtev, kako bi ispoštovali sve zakonske procedure i uskoro ćete biti obavešteni o svim detaljima“kazao je Nenad Jovanović, predsednika Skupštine LU „Bojnik“.

 

Ćirković je na ovom radnom sastanku izneo i jedan predlog lovcima.

„U toku maja meseca, Lovački savez Srbije će vam dostaviti biorazgradive vreće a vi ćete imati obavezu da sami odredite dve do tri lokacije ili deponije koje ćete očistiti, tražim podršku Ministarstva zaštite životne sredine, lokalne samouprave, javnih preduzeća i svih vas. Mislim da je pravo vreme da promenimo sliku o lovcima u Srbiji. Samo bih vas zamolio da u toj akciji učestvujete apsolutno svi, da ne bude od vas 300 prisutno samo deset lovaca“ – poručio je Ćirković i zamolio da tu akciju isprate i mediji.

Inače, Bratislav Ćirković je prvi predsednik Lovačkog saveza Srbije koji je došao u Bojnik i održao sastanak sa lovcima.

   

   

 

(Kraj)