Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Srbija Vesti

Čisti se divlja deponija na teritoriji MZ Hisar

Odeljenje za zaštitu životne sredine Gradske uprave grada Leskovca, u saradnji sa JKP „Komunalac“, Odeljenjem komunalne policije i kompanijom PWW, sprovode akciju uklanjanja divlje deponije u ulici Žrtava fašizma.

U okviru ove akcije sva preduzeća koja su uključena su angažovala svu neophodnu mehanizaciju za uklanjanje divlje deponije, koja će se čištiti i u nedelju.

Ispred Mesne zajednice Hisar obratila se Zorana Jovanović:

„Poznati su napori nadležnih organa grada Leskovca u organizaciji i realizaciji akcije čišćenja „divljih“ deponija na teritoriji grada, još od 2013. godine, a rezultati su vidljivi na mnogim lokocijama koje su očišćene. Ipak, na pojedinim mestima, kao što je lokacija u uluci Đermanovićeva, nelegalno odlagalište smeća se konstantno nanovo formira, a ne retko i pali, što predstavlja veliku opasnost po zdravlje ljudi i životnu sredinu. Ovom prilikom još jednom apelujemo na sve građane da ostavljaju otpad na mesta predviđena za odlaganje otpada, da prijave komunalnoj policiji i inspekciji nesavesne pojedince koji bacaju otpad, kako bi sprečili nastajanje tzv. „divljih“ deponija. U narednom periodu, Komunalna policija će pojačati aktivnosti na sprečavanju stvaranja „divljih“ deponija i na kažnjavanju pravnih i fizičkih lica koja nepropisno odlažu otpad“.

infocentarjug.rs