Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Srbija Vesti

Članovi kabineta gradonačelnika Leskovca u novogodišnjem obilasku dežurnih službi

Novogodišnja noć u Leskovcu protekla je drugačije nego svih prethodnih godina. Novu 2021. godinu Leskovčani su dočekali bez novogodišnjih koncerata, novogodišnjih proslava i vatrometa, sve u skladu sa propisanim merama zaštite, a u cilju suzbijanja epidemije izazvane korona virusom.

     

Međutim, praksa obilaska dežurnih službi koje su na usluzi građanima i u novogodišnjoj noći, nastavljena je i ove večeri. Jelena Kocić, Andrijana Vasić, Čedomir Stojković, Marija Rajković i dr Aleksandra Milovanović, članovi Kabineta gradonačelnika Leskovca, tradicionalno su obilazili zaposlene u Policijskoj upravi, JKP „Komunalac“, Vatrogasno spasilačkoj službi, Službi za hitnu medicinsku pomoć i završili ispred Opšte bolnice Leskovac, čekajući novosti iz porodilišta. Oni su u ime gradonačelnika Leskovca dr sci. med. Gorana Cvetanovića i lokalne samouprave čestitali Novu godinu, poželeli im mnogo zdravlja, sreće i uspeha i zahvalili im što brinu o građanima Leskovca u novogodišnjoj noći. Time su pokazali da misle o svim važnim ustanovama u gradu koje su dežurne noć uoči Nove, 2021. godine.

     

     

Najlepše vesti su, kao i svake godine, stigle iz porodilišta. Jedan čas nakon ponoći rođena je devojčica teška 2950 g dugačka 49 cm. Mami Nini je čestitala dr Aleksandra Milovanović, član Gradskog veća, koja je uručila 10 vaučera za 10 prvorođenih beba sa teritorije grada Leskovca u vrednosti od 20 hiljada dinara.

     

„Nama kao odgovornoj lokalnoj samoupravi ovo je dodatan podstrek i motivacija da socijalnu i demografsku politiku izdignemo na pijedestal i zato ćemo se u novoj 2021. godini priključiti pokretu „Tri plus“, a po prvi put od ove godine roditelji od grada dobijaju i auto-sedišta.“

Otac prvorođene bebe Dragoljub Đorđević, koji je i član Gradskog veća grada Leskovca, izrazio je svoje veliko uzbuđenje i sreću zbog njihove prve bebe Lenke i istakao da je porođaj protekao u najboljem redu, da trenutni osećaj ne može opisati rečima.