Lebane Vesti

Crveni krst Lebane raspisao konkurs "Krv život znači"

Crveni krst Lebane uputio je poziv učenicima osnovnih i srednjih škola iz opštine Lebane za učešće na tradicionalnom konkursu Crvenog krsta Srbije “Krv život znači”, koji se organizuje u cilju promocije dobrovoljnog, anonimnog i neplaćenog davalaštva krvi.

Konkurs za 2017. godinu je raspisan, a radove treba dostaviti Crvenom krstu Lebane najkasnije do 10. aprila.

Kategorije izražavanja su likovna i literarna forma.

Kod likovnih radova dozvoljene su sve tehnike likovnog izražavanja do formata 35 x 50 cm. Radovi moraju imati znak Crvenog krsta.

Literarni radovi mogu biti pisani u prozi i u stihovima do dužine dve strane A4 kucanog teksta, font Arial, veličina slova 12, bez proreda. Radovi ne treba da promovišu namensko davanje krvi već da odišu pozitivnom atmosferom.

Likovni i literarni radovi na poleđini moraju sadržati sledeće podatke: ime i prezime autora, naziv škole i razred, naziv grada ili opštine i ime i prezime nastavnika/profesora.

Kategorije na konkursu kod likovnih i literarnih radova: učenici I-IV razreda osnovne škole, učenici V-VIII razreda osnovne škole i učenici I-IV razreda srednje škole.

Crveni krst Srbije će najbolje učenike nagraditi letovanjem u objektu Crvenog krsta u Baošićima, drugo i trećeplasirani biće nagrađeni vrednim nagradama, ali i svi nastavnici i profesori učenika čiji su radovi bili najkvalitetniji.

Sve dodatne informacije možete dobiti kod učitelja ili nastavnika u Vašoj školi ili u kancelariji Crvenog krsta Lebane,telefon 016/843-877.