COVID-19 Društvo Srbija Vesti

Cvetanović čestitao Dan Vojske Srbije

Danas je Dan Vojske Srbije, spomen na dan kada je 1815. godine, podignut Drugi srpski ustanak, koji je bio prekretnica u stvaranju modnerne srpske države i vojske.

„Pripadnici Vojske Republike Srbije uvek su bili na prvoj liniji odbrane pružajući pomoć svojoj zemlji u teškim vremenima. NJihova uloga u ovoj iscrpnoj i neizvesnoj borbi je velika – nesebično pružaju veliku podršku građanima svoje države. Požrtvovano, organizovano, smelo, kao i uvek, vojnici stoje uz naše lekare, penzionere, policiju, uz celi naš narod. Srbija ima pouzdanu i jaku vojsku, spremnu da u svakom trenutku štiti narod, i nadam se da ćemo, nakon mnogih pobeda, uskoro izvojevati još jednu, veoma važnu.

Čestitam vam najveći vojni praznik sa željom da u našoj zemlji bude što manje situacija u kojima će Vojska Srbije morati da bude prvi stub odbane, ali sam spokojan jer znam da na vas kao takve, odlučne i hrabre, uvek možemo da se oslonimo. Vi ste na ponos celom svetu. Živela Vojska Srbije“ – navodi se u čestitki gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića.

 

Foto:Ilustracija

 

Info centar juga