Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Srbija Vesti

Cvetanović danas obišao radove na sprovođenju gasovoda kroz Leskovac

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović obišao je danas radove na sprovođenju gasovoda kroz Leskovac. Radovi se izvode u dva pravca, prvi pravac proteže se od naselja Kumalak preko Radničkog naselja do Sportsko rekreativnog centra Dubočica, drugi od Leteksovog mosta preko Bulevara Nikole Pašića do kotlarnice JKP Toplana u naselju Dubočica.

„Prema rečima odgovornog izvođača radova „HSV Vlasotince“ koji vredno radi bukvalno bez dana pauze i za vreme trajanja vanrednog stanja, po kiši i lošem vremenu, gasifikacija u Dubočici će biti gotova do kraja sledeće nedelje. Primarni cilj gasifikacije je besplatno priključivanje privrednih subjekata na gasovod, što nas opet upućuje na priču o Leskovcu kao gradu sa izuzetno pozitinivnom poslovnom klimom. Međutim, i pojedinačna domaćinstva će moći da se priključe na gasovod, što je priznaćete od velike važnosti za naše sugrađane. Priključivanje individualnih domaćinstava će biti realizovano do početke dolazeće grejne sezone, oktobra meseca. Detaljna uputstva koja su u vezi sa načinom priključenja i cenom biće objavljena u najkraćem mogućem periodu kako bi svi zainteresovani mogli na vreme da se prijave“- kazao je Cvetanović.

Govoreći o prednostima priključenja na gasovod gradonačelnik Cvetanović rekao je da u odnosu na sve druge dostupne energente prirodni gas ima najviše prednosti, počev od ekonomske isplativosti, preko dostupnosti i sve do činjenice da ne zagađuje životnu sredinu.

Gradonačelnik Cvetanović podsetio je i na to da dok je obavljao funkciju predsednika Skupštine Grada Leskovca da je u tom periodu gasovod došao od Niša prema našem gradu, a podsetio je i na izgrađenu gasnu kotlarnicu u vrednosti od preko 800 hiljada evra.

Ukupna dužina ovih trasa iznosi 3,8 km, a vrednost radova iznosi 66 miliona dinara.

 

Grad Leskovac/Info centar juga